Summa sidvisningar

2011-06-30

Brucan

Tyvärr Petter, det är inte Springsteen jag snackar om utan allas våran Bruce Willis. Die hard går på TV ikväll och den har jag nämnt vid två tillfällen tidigare i denna blogg, både som en av de bästa actionfilmerna och en av de filmer som visas oftast på TV. Här kommer min lista över de bästa filmerna han har varit med i.

1. Sjätte sinnet (1999). Första gången jag såg denna annorlunda rysarfilm så var jag inte alls beredd på vad som skulle hända och jag blev grymt imponerad och skrämd. Inte lika läskigt gång två och tre men fortfarande en riktig höjdare.
2. Die hard.(1988-2007) Det är ettan och tvåan som är överlägset bäst i serien men även trean och fyran är sevärda.
3. Unbreakeable (2000). Lite samma anda som sjätte sinnet. Inte riktigt lika bra men ändå en otroligt sevärd film.
4. Pulp fiction. (1994). Han är otroligt cool som boxaren Butch i denna film. Hela filmen är ju ett mästerverk så den måste bara in på listan.
5. Beavis and Butthead.do America (1996). När denna film kom tycket jag att den var så otroligt rolig. Nu vet jag inte riktigt men Willis hade iaf en talroll som skurken Muddy Grimes och den rollen gör han på ett underbart sätt.

Speciellt omnämnande: Friends (2000). Han spelar Paul i tre avsnitt. Han är pappa till Ross flickvän Elisabeth och blir även Rachels flickvän. Han är otroligt rolig och får verkligen briljera i dessa tre avsnitt.

Inte ens nära: De tolv apornas armé (1995). När jag såg den tyckte jag att det var en av de sämsta filmer jag någonsin sett. Har inte sett om den sen dess..

2 kommentarer:

  1. What! De 12 apornas armé ska ju absolut vara med på top 5. Ok, de får inte riktigt ihop slutet men filmens första 2/3-delar är jäkligt bra. Sedan saknas Sin City också, men jag inser att båda dessa tillhör en genre som kan vara en vågbrytare eller vad man nu kallar det. Antingen så gillar man det riktigt mycket eller så ogillar man det riktigt mycket. jag nämner istället en annan som inte ens är nära; Color of Night. En av många filmer som skulle rida på Basic Instinct-vågen och även fast den inte är lika dålig som den där som Madonna gjorde så är den sjukt dålig.

    SvaraRadera
  2. Ja det avr ju ganska många år den ´jag såg den så kanske skulle ändra mig nu men när jag säg den så var det andra gången i historien som jag ville lämna salongen. Första gången var Dracula.. Color of night kommer jag inte ihåg om jag har sett men Madonnas Body of evidence eller Älska till döds, som den hette på svenska, var väl inget mästerverk..

    SvaraRadera