Summa sidvisningar

2011-08-26

Baseboll

Tidigare så var ju så himlans avundsjuk på morsan och farsan som hade ESPN America och därmed kunde se MBL baseboll varje kväll. I vintras så fick vi i bostadsföreningen också tillgång den kanalen och  det tycker jag har varit en riktig hit. Nu är det ju flytt på g. så då lär det knappast gå igenom att vi ska betala X antal hundra kronor för att behålla denna kanal. Jag har gillat baseboll sen första USA-besöket 1989. Jag har inget riktigt favoritlag, inga favoritspelare utan det är sporten i sig som fascinerar mig. Idag tänkte jag lista varför baseboll är en sån otroligt bra TV- sport och varför sporten i sig är så intressant.

1. Otroliga idrottsmän. Försök att träffa en boll som kastas i 150 km/h med en märklig skruv på eller prova att störtdyka och fånga en boll som går stenhårt. Då inser man vilka sjukt duktiga killar som detta är.
2. Taktiken. Vid en första anblick så tänker man inte så mycket på taktiken men när man sätter sig in i spelet så är det otroligt mycket detaljer. Vilka slag som slås beroende på hur många som är ute och hur många runners det är på baserna. Vilka kast som ska kastas beroende på slagman och vad det står i matchen etc etc.
3. Spänningen. Oftast så blir det spännande hela vägen ut, en match känns sällan avgjord förrän slutet av nionde inningen.
4. Inramningen. Allt runt omkring. Matätande jänkare i publiken, tjocka gubbar som coachar med att göra olika underliga tecken, avbytare som tuggar tuggummi.
5. Kommentatorerna. detta gäller så klart bara vid tv-tittande men de amerikanska kommentatorerna är oftast väldigt avslappnade, pålästa och intressanta. Sen är de ofta knutna till "sitt" lag vilket gör att det lätt blir att man håller på det lag som de själva sympatiserar med.

Ny lista imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar