Summa sidvisningar

2011-08-05

middag borta

Idag så var vi bortbjudna på middag hos familjen Wall/Werner. Som vanligt så var maten grym och sällskapet supertrevligt. Sigrid hade också kul och lekte på med alla barnen vilket alltid underlättar. Idag kommer listan att handla om varför det är skönt att vara bortbjuden på middag..
1. God mat. Ok, jag tycker att både jag och Pernilla lagar bra mat men det är nåt särskilt med att få någon annans lagade mat..
2. Slippa disk och undanplockning. När man själv har haft middag så krävs minst en timmes jobb med allt köksarbete men när man är bortbjuden så kan man bara luta sig tillbaka och njuta..
3. Barnpassning. Självklart så har man samma skyldigheter vad det gäller att ta hand om sina barn oavsett var man är men det känns på något sätt enklare på bortaplan. Man behöver inte säga till sitt barn att det är viktigt att dela med sig av alla leksaker för man är borta..
4. Gratis dricka. Alltså jag är ingen snålis men det är klart mycket trevligare att dricka nån annans whisky än att behöva ta av sin egen 18-åriga Talisker som bara har bottenskrapet kvar..
5. Se något nytt. Som småbarnsföräldrar så blir det en hel del häng hemma på gott och ont så det är så klart supertrevligt att se något annat än egna huset och tomten. Extra kul, som idag, att åka till nån kompis som bor en bit bort så känns det nästan som en liten semestertripp..

Idag blev det en lite oinspirerad lista. Men nya tag imorgon!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar