Summa sidvisningar

2011-08-31

Coolaste grenarna i friidrott

Idag blir det sista friidrottslistan, jag lovar. Jag tycker att det passar bra med att avsluta med listan över de coolaste grenarna. Självklart så varierar coolheten vilka stjärnor som finns i grenarna och vilka svenskar som är heta. Tror t.ex. att jag aldrig följt en hel trestegstävling under Christian Olssons skadeuppehåll och sjukampen känns ju totalt ospännande efter Carolinas avhopp 2007. Ok här kommer listan:

1.100 meter. J denna grenen är ju den ultimata grenen. Den som är snabbast här är världens snabbaste, så är det bara.
2. höjdhopp. Det är något visst med att se vem som kan hoppa högst. Brukar alltid bli otroligt spännande tävlingar och ganska så ofta med någon ganska så okänd som blandar sig i toppstriden.
3.10000 meter. Denna gren är som mest spännande i de stora mästerskapen när det handlar om bra placeringar och inte bara springa på bra tider. Det blir ofta taktiskt rävspel och en del "intriger" längs vägen. Sen avslutas det nästan alltid med en monsterspurt på de sista 400 meterna..
4. spjut. Den ultimata grenen som förenar teknik och kraft. Det är så oerhört imponerande att se dessa kastare hiva iväg spjutet närmare 90 meter.
5. 3000 meter hinder. Lagom långt lopp som gör att man inte tappar koncentrationen. Det brukar vara mycket omsvängningar i loppen och hindrena (spec. det i vatten) gör att det blir en extra krydda till det hela.

Nu är det flyttider för oss så eventuellt så blir det lite uppehåll med listorna nu, vi får se vad som hinns med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar