Summa sidvisningar

2011-08-22

Lite mer Astrid..

När man kollar på Astrid Lindgrens filmer nu som vuxen så ser man allt från en helt annan vinkel. Saker som jag tidigare inte allas tänkt på upptäcks, en del roligt och andra saker som är mest märkligt. Här kommer ett axplock. Nån som kommer på nåt mer kul så är det bara att kommentera.

1. Lillebrors pappa är Fader Foura. Inte tänkte man på det när Fångarna på fortet gick.Nu däremot när Sigrid vill kolla på Karlsson (vilket är ganska ofta) så är det svårt att se pappan utan att tänka på gubben i tornet.
2. Allan Edwall spelar i nästan alla filmer. Snacka om förvirrande. Sigrid som bara är två år har redan märkt att han dyker upp lite överallt. Emils pappa, Abbes pappa i Madicken, Skalle-Per i Ronja, Paradis-Oskar i Rasmus på Luffen, Skorpans farfa0 i Bröderna Lejonhjärtar. Vad har jag glömt?
3. Många av barnskådisarna är riktigt usla. Tommy och Annika, Ronja och Birk. Inga stjärnor precis. Det är ju väldigt få av dessa barn som fortsatt inom skådespelarbanan utan de flesta har bara gjort en eller ett par roller efteråt.
4. Dubbade tyskar. Först tänkte att jag att det bara måste var nåt konstigt med bild och ljud men sen märks det ju att det inte alls stämmer. Bl.a. Prusiluskan och dunder Karlsson och Blom är ju spelad av en tysk men rösten är svensk. Vet inte varför det är så men det är rätt irriterande när man lägger märker till det.
5.  Musiken. George Riedel är ett stort geni och ett flertal av sångerna är odödliga. Favoriten all time är Fattig bonddräng!

Ny lista imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar