Summa sidvisningar

2012-03-09

Fiaskon i skidspåret

Oj oj oj vad jag tyckte synd om skidskytten Ted Armgren idag. Slog på TVn idag en kvart efter stafetten börjat och när jag hörde att han redan då låg tre minuter efter så trodde jag att det var ett dåligt skämt men det var helt enkelt en total genomklappning, en klassiker helt enkelt. Jag måste säga att det var lite dåligt "coachat" av förbundskaptenen Staffan Eklund. Att sätta en debutant på första sträckan som också gått ut och sagt att han inte var helt säker på sin åkning kändes som en felbedömning. Eftersom Sverige under många år varit en b-nation i skidskytte så har jag ingen koll på tidigare fiaskon men i längskidspåren så har jag koll på vad som har hänt så dagens lista handlar helt enkelt om stora stora misslyckanden i stafetter i mästerskap.

1. VM 1993 I Falun. Detta mästerkap var ju ett fiasko från början till sista dagen då Mogren räddade oss med sitt femmilsguld. Stafetten var  väl det mest traumatiska för oss skidintresserade. Niklas Jonsson tog hand om startsträckan och misslyckades kapitalt. han växlade typ som femtonde efter Japan och Storbritannien. Sen åkte de andra i laget inte så mycket bättre men det var Jonsson som fick bära hundhuvudet och var mångas hackkyckling under ganska många år. OS-silvret 1998 uppvägde en del..
2. OS 1992 i Albertville. Ytterligare en hemsk skidhändelse. Denna gång var det Christer Majbäck som fick all skit, till viss del var det helt rätt. Han hamnade i tufft sällskap på sträcka två men med tanke på att han hade varit den bästa svensken i skidspåret under detta mästerskap så borde han ha klarat det bättre men han gick totalt in i väggen när Ulvang och grabbarna öste på och Sveriges chans var borta. Sen körde Forsberg och Mogren bra men dom kunde inte rädda Sverige.
3. VM 2003. Är detta ett fiasko eller inte, det är frågan? Man kan ju fråga Jörgen Brink.. Ständigt denna Brink som gjort så mycket bra men som alltid kommer vara påmind om denna dag då han från en klar ledning på sista sträckan gick totalt in i väggen och Sverige slutade på tredje plats.
4. OS 2002. Ett totalt bortglömt fiasko men ett reservbetonat Sverige (utan Elofsson) kom typ på trettonde plats och hade bl.a stornationen USA framför sig..
5. VM 1974 i Falun. Ja jag vet att jag inte var född då men det måste ändå med på listan. Sverige blev diskade!!! Sveriges startman Hans-Erik Larssons skida gick sönder redan i starten och sen var han tvungen att byta skida igen och detta var inte tillåtet så det blev det en diskning. Kan ett fiasko bli större??

Imorgon borde det bli en sista lista om melodifestivalspektaklet..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar