Summa sidvisningar

2012-03-11

Helena Ekholm

Igår kom det ganska väntade, men tråkiga, beslutet att Helena Ekholm lägger av, bara 27 år gammal. Hon sa redan efter förra säsongen att hon var osäker på hur många år till hon orkade köra och om hon orkade med ytterligare en OS-satsning. I år har hon gjort sin sämsta säsong sen 2008 och hon har inte vunnit ett enda lopp (iofs har många av konkurenterna varit grymma i år..), skyttet har varit lite sämre än tidigare år och hon har inte haft en chans mot de andra kanonerna i spåret. Skidskyttet på damsidan kommer nu verkligen att hamna i skuggan av herrarna då det inte finns någon som ens är i närheten av hennes klass. Ok det kommer inte bli lika tomt som efter Magda Forsbergs sorti men tomt kommer det att bli, helt säkert. Så idag som en liten hyllning så kommer här Helenas största stunder!

1. Världscupsegern 2009. Helt sjukt vilken dramatik det var den säsongen. Det avgjordes i det allra sista loppet som hon vann. Kati Wilhelm blev i det loppet femma vilket gjorde att de hamnade på precis samma poäng och Helena vann cupen bara genom att hon hade fler segrar under säsongen.
2. Första VM -guldet. Redan 2007 så kom den första VM-medaljen. I mixed-stafetten tog Sverige ett högst överraskande guld. Den första av totalt åtta VM-medaljer.
3. VM guldet 2011
4. Bragdmedaljen 2009. Den första skidskytt att få priset. Hon fick det för världscupssegern och medaljerna i VM. Hon fick även Jerringpriset det året.
5. Första världscupssegern. Den kom i kalla Ryssland våren-07. Hon hade innan det inte ens varit på pallen och det skulle dröja till december-08 innan seger nummer 2 kom.

Nya spännande och ospännande listor under veckan som kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar