Summa sidvisningar

2012-03-18

Vinterns bästa prestationer

Igår så blev det en lista om vinterns bästa svenska idrotter. Idag så tänkte jag som avslutning lista de främsta prestationerna som skett i spåren och i backen. Sen kan jag (nästan) lova att det inte blir några fler inlägg om skidåkning..

1. Hellners andra plats i Tour de ski. Det är många som gnäller på Tour de ski, och det främsta argumentet är väl att det avgörs genom att åka upp för en slalombacke. Ganska konstalt, jag vet men innan det så har det körts sprint och distans, masstart, jaktstart och individuell start. De har tävlat både i klassisk och fri stil. Alltså den bästa åkaren totalt vinner denna tävling. I detta sammanhang så imponerade Hellner. Trots en del vallamissar så kämpade han till sig en strålnade andra plats.
2. Svenska slalomlagen. Sjävklart var Myrhrers totalseger i slalomcupen sjukt imponerande men det det som imponerar än mer är den totala svenska dominansen i slalom. På herssidan hade vi tre top-10 och ytterligare två top-25. På damsidan hade vi inte samma spets med tre top-15 och ytterligare två strax bakom. Inte ens Österrike kan komma upp i den standarden. Det bästa är också att, med något undantag, de är ett gäng unga åkare som kommer att hålla i många år till.
3. Ida Ingemarsdotters förvandling. Började året klart dåligt. Kom lååångt bak i flera lopp och det kändes som en mellansäsong, jag tror t.o.m. hon tog en timeout och helt plötsligt så hände allt på en gång. På pallen i Rogla och i Milano så vann både individuella sprinten och lagsprinten. Snacka om snabb förvandling.
4. Sveriges insats i skidskytte-VM. Fram till VM så hade det varit en Ok säsong för många av de svenska utan den absoluta toppen. Jag trodde någ på max en medalj i VM men döm om min förvåning när det blev hela fem stycken. tyvärr inget guld men ändå.. Förutom medaljerna så hade Sverige flera placeringar strax bakom pallen.
5. Johan Olssons säsongsdebut. Olsson hade plågats av skador hela försäsongen och hade faktiskt planer på att sluta. I säsongspremiären tog han en hägst oväntat seger och en överlägsen sådan, han vann med nästan 30 sekunder. Otroligt imponerande med tanke på hans uppladdning. Efter det så fortsatte hans säong på ett enastående sätt men det var premiären som lämnade mest avtryck!

Nya listor i veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar