Summa sidvisningar

2012-03-27

Tv-serier

Tisdagar är desperate housewives-kväll. Det vet de som har varit inne här och läst förr. Serien går nu mot sitt slut och man undrar verkligen hur det kommer att sluta. Vem kommer att du (det lär ju vara minst en), kommer nån att gifta sig (ett klassiskt slut) eller kommer allt bara ha varit en lång dröm(den sämsta varianten..). Idag tänkte jag lista en gäng andra serier, dels sånna som jag följt men även nån som har haft en lite coolt slut.

1. Seinfeld. Det perfekta slutet på en perfekt serie. Ett dubbelavsnitt som börjar med att Jerry och George äntligen ska få börja spela in den TV-serie som de "jobbat" på under många år. De får hyra ett privatplan men är tvungna att nödlanda. Efter det så blir det en helt osannolik historia där typ 50 personer som medverkat i serien dyker upp och det hela slutar med att de fyra kompisarna alla hamnar i fängelse. Helt briljant.
2. Beverly Hills 90210. Lite väl väntat slut men ändå en värdig punkt på tio säsonger (där iaf de sex första var grymt bra). Donna och David gifter sig efter många turer fram och tillbaka och Kelly blir till slut ihop med Dylan (efter ännu fler turer)
3. Friends. Också ett väntat slut då Rachel och Ross blir tillsammans. Fast spänningen håller i sig ändå till slutet då hon är på väg att flytta till Paris men ändrar sig i sista stund. Slutar med ett härligt replikskifte som jag inte orkar återge här..
4. Tre Kronor. En svensk klassiker. Följde denna serie de första åren innan den helt spårade ut. Slutar med galne pastorn Sten Frisk, spelad av Per Ragnar, spränger restaurangen Tre Kronor, seriens samlingspunkt under alla säsonger. Alla dör typ. Underbart slut!
5. The office. Den engelska versionen som  bara gick i två säsonger. Den totalt misslyckade chefen David Brent har sagt upp sig för att göra annat och Gareth har tagit över som en ännu sämre chef. Sista avsnitten(The christmas special) knyter ihop historien och Dawn och Tim får till slut varandra.

Fler listor i veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar