Summa sidvisningar

2012-03-17

Slutspurt

Idag och imorgon kommer de sista inläggen om årets skidsäsong. Som nog många vet är det några av mina absoluta favoritsporter att följa på TV. Idag tänkte jag helt enkelt ranka de svenska idrottare som har gjort årets bästa prestationer i skidspåret och i backen. Det har i allmänhet varit en bra säsong där många har lyckats över förväntan men det har ju ändå varit ett "mellanår" då det inte varit nån längd eller alpin-VM. Det blir det nästa år istället å då ska det bli en hel hög med medaljer. Här kommer iaf listan!

1. Teodor Pettersson. När Emil Jönsson mest var skadad och sjuk och Jesper Modin hade en allmän usel säsong så klev Pettersson fram och vann hela sprintcupen. Väldigt imponerande av en kille som tidigare aldrig varit på pallen. Ska bli kul att se hans utveckling till nästa år.
2. Marcus Hellner. Egentligen ingen stor säsong men i kraftprovet Tour de ski imponerade han stort och knep en andraplats. Han åkte ikapp och förbi Nortuhg i slalombacken på sista sträckan och hade bara omäjliga Cologna framför sig.
3. André Myhrer. Den klart stabilaste av alpinåkarna. Fyra pallplatser och en seger i slalomen och även en del placeringar i storslalom. Han har hittat jämnheten på en hög nivå och ät ett givet medaljhopp till nästa år.
4. Carl-Johan Bergman. Har överaskat stort på mig i år. Blev helt plötsligt en vinnare och kombinerade helt plötsligt bar skytte med snabb åkning. Tog även två medaljer i VM och då ska han så klart vara med på listan.
5. Ja det fanns en del som man kunde haft med på sista platsen (Ingemarsdotter, Lindell-Vikarby, Kalla, Byggmark, Borssén, Ekholm, Lindström) men jag måste ta med oldtimern Johan Olsson. han var skadad och sjuk mest hela säsongen men när han väl åkte så gick det bra. Han vann tre av de nio (tror jag) lopp han körde under säsongen. Högst imponerande så han förtjänar en plats på listan.

En sista lista i detta ämne imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar