Summa sidvisningar

2012-03-08

Finaldags

På lördag är det dags för finalen i melodifestivalen. Efter fem veckor med ett koppel usla låtar, en del bra och ett fåtal riktigt bra så ska nu de tio "bästa" göra upp om vem som ska få det stora nöjet(?) att representera Sverige i den stora finalen. Det verkar som om alla (som bryr sig) tippar på Loreen. Om man ser till låten så är det ju den bästa och mest hittiga av de som är med. Vad det gäller sångprestationen så håller jag nog PÅ Molly Sandén och var det gäller själva showen så var väl Danny den som glänste mest. Sen vet man ju aldrig hur många som "skämtröstar" på Ranelid.. Hur som helst så lyckades Christer Björkman återigen skapa ett startfält fyllt av variation och artister som har sålt lösnummer åt kvällstidningarna. Imponerande på sitt sätt. Sen kan det ju diskuteras om det är lämpligt att en person ska ha så stor makt att bestämma vilka som ska vara med då det är egentligen enda chansen för denna ty av artister att synas i stora sammanhang..p

Dagens lista handlar om vilka jag gärna skulle vilja se på schlagerscenen nästa år eller något av de följande. Artister som skulle kunna lyfta festivalen ytterligare musikaliskt och inte göra det mer av en freakshow.. Har svårt att se några av mina önskningar slå in men hoppas går ju..

1. Agneta och/eller Frida. Att få hela ABBA att ställa upp känns ju helt omöjligt (även om det skulle vara sjukt coolt) men att få tjejerna att ställa upp, som en duo eller själva kan väl inte vara helt omöjligt. Det skulle ju vara otroligt häftigt. Satsa på det 2014 när det är 40 år sen dom vann.
2. Europe. Hårdrock har ju visats sig gå hem de senaste åren både i Sverige och i Europa och då borde ju Europe vara det perfekta bandet. En tre minuters "The final countdown", vilken succé det skulle bli.
3. Mauro Scocco. Många andra av hans typ har tidigare sagt nej men ändå till slut ställt upp, då borde han kunna göra samma sak. Det skulle ju vara skitkul om han kunde ställa upp med en riktigt deppig låt på svenska som bara han kan, eller kanske en duett med polaren Plura.
4. Jocke Berg. Ja här drömmer jag så klart lite men att han borde ju kunna ställa upp som låtskrivare iaf till, ja typ Miskovsky eller nån liknande. Treminuters Kentmagi skulle festivalen behöva..
5. Ace of Base. En personlig favorit från förr som jag gärna skulle se. Självklart skulle det vara med orginaluppsättningen med systrarna Berggren på sång, inte som det är nu med två helt okända tjejer. Är helt säker på att Uffe och Jonas fortfarande kan kan skriva riktigt bra pophits.

Någon som har några andra personliga favoriter...

2 kommentarer:

  1. Håller definitivt med om J.Berg. De andra oxå intressanta. Saknar dock Dr Alban på listan

    SvaraRadera
  2. Kul Urban. Jag hade faktiskt med doktorn från början men han försvann nånstans på vägen och ersattes med Mauro..

    SvaraRadera