Summa sidvisningar

2012-04-03

Bortförklaringar

Det kommer faktiskt ett till inlägg om allsvenskan idag. Premiäromgången är nu färdigspelad med en hel del skrällar och som vanligt en hel del gnäll. Värst var MFF som klagade på det mesta mot "skitlaget" Gefle. Självklart ska som vinna en sån match och självklart så är det inte så konstigt att de var besvikna efteråt men det kändes som om det skyllde ifrån sig på allt förutom att de inte var tillräckligt bra för att slå hål på ett defensivt spelande Gefle. Det är ett genomgående fenomen i svensk fotboll (iofs säkert ganska mycket internatiionellt också) att alltid hitta anledningar till förluster förutom lagets egna prestation. Jag tycker att det är helt fel sätt att tackla motgångar.. Här kommer en lista på de sakerna det skylls och gnälls mest på här hemma i Sverige.

1. Domarna. Ja ok jag håller med. Ibland gör domarna konstiga saker och tar egendomliga beslut men det är efter man har sett sekvensen på TV och gärna med en tre-fyra repriser. Domarna ska ta sina beslut inom några tiondelar och förväntas blåsa rätt varenda gång. Spelarna själva kan missa bra mycket men man hör sällan domarna klaga på dem.
2. Motståndarna. Dom backar hem och tjongar iväg långbollar, de spelar så destruktivt etc. etc. Ja spelar man borta mot, ett på pappret, bättre lag nog fan backar man och satsar på kontringar. Det gör man överallt i Europa (ok kanske inte Holland) men storlagen i de andra länderna brukar på nåt sätt ändå luckra upp försvaren och vinna matcherna. Är de bättre lagen så pass mycket bättre så ska de klara av att vinna även mot ett samlat försvar.
3. Planerna. Anders Svenssons favoritgnällområde.. Ja vi bor ju i Sverige där vi har kallt typ åtta månader om året, klart planerna inte är nåt vidare förrän framåt sommaren. Det finns två lösningar: 1. Alla fixar konstgräs 2. Man ser till att träna lite på sämre underlag så att man lär sig hantera olika typer av spel.
4. Vädret. Hänger ihop med punkt nummer tre. Klart som fan det inte är så kul att spela fotboll när det fortfarande är köldgrader men det är ju bara att göra som Chippen, att flytta till arabländerna, där är det varmt och härligt, typ 50 grader på sommaren säger dom som vet..
5. Fansen. Ja det här med fansen är roligt. När man spelar hemma så är fansen underbara och håller de på att håna motståndarna är det en del av spelet eller med glimten i ögat men händer det när laget är på bortaplan då är det sååå trist att fansen ska få förstöra med sina fula ramsor och inkastade saftmuggar. Lite dubbelmoral kanske..

Imorgon kommer det att handla om innebandy här på bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar