Summa sidvisningar

2012-04-09

Europe

För några år sedan så sjöng Christer Sjögren den superduperdåliga "I love Europe" i Schlagerfestivalen. Jag tror inte att han tänkte på Håkan och Jocke från Upplands Väsby utan han tänkte nog på den delen av världen där han själv bor. Men jag tänkte faktiskt skriva lite om pudelrockarna Europe. Det känns nästan som en sån här skämsgrupp som man helst inte stoltserar med att man lyssnar på men jag tycker att dom är skitbra och Joey Tempest har en av Sveriges allra bästa röster. De hade ju sin storhetstid från mitten på 80-talet och ca typ 5-6 år framåt. Självklart är det skivan "The final countdown" från 1986 som alla kan och väldigt många har hemma i sin skivsamling. Det är ju den skivan med mest stora hits men de skivor som släpptes innan och även de som kom efter håller (eller höll) bra klass. Efter ett långt uppehåll så gjorde de skivcomeback 2004 och har släppt skivor sen dess. Den förra skivan "Last look at eden" var riktigt bra och nu har en alldeles ny singel släppts. Den heter Not supposed to sing the blues och den fortsätter på den inslagna vägen. Bra rockriff, stark sång och en refräng som sätter sig.

Så idag så kommer helt enkelt Europes fem bästa låtar!!

1. Cherokee(1986). Min favorit från the final countdown. Var typ den fjärde singeln som kom och blev inte en lika stor hit som de tidigare, men jag har alltid gillat denna bäst. Nummer 72 på billboardlistan blev det som bäst...
2. Last look at eden (2009). Skriven av IDOL-Andreas Carlsson. Den bästa låten från det nya Europe och en av de bästa rocklåtarna som kommit de senaste åren.
3. Stormwind (1984), Från skivan Wings of tomorrow. Under denna tid så fanns det inte så mycket synthar med utan det var mer ren rock. Denna låt är ett tydligt exempel på det.
4. Open your heart (1984/1988) Måste ju ha med en ballad på listan iaf och i tuff konkurrens så får det bli denna. Klassisk rockballad. Fanns med både på Wings of tomorrow och på Out of this world. Den gjordes om lite till den senare skivan och blev då en stor hit.
5. The final countdown (1986). Jag tänkte skippa denna låt men det skulle bli så himla konstigt då. Den är ju lätt uttjatad men det är ju ändå Europes signaturlåt. Var etta i nya länder(bl.a. England) top åtta i USA.

Ja det var veckans första lista, det kommer fler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar