Summa sidvisningar

2012-04-08

golf

Igår var första gången på länge som jag frivilligt inte la upp nåt inlägg. Jag började att skriva men det blev helt enkelt inge bra så jag la ner det. Men idag så har jag förhoppningsvis lite bättre inspiration.
Tänkte skriva om golf och det är ju självklart då eftersom det kan bli en rolig svenskgolfsnatt då Peter Hansson leder Masters med två slag inför sista rundan och Henrik Stensson skuggar strax bakom. Vi har ju aldrig haft en svensk manlig major-vinnare så det känns som om det verkligen är dags nu. Vi har haft många svenskar i Europatopp som vunnit ganska mycket men få som verkligen har etablerat sig i USA där de bästa spelar. De avspleglar sig på världsrankingen där vi inte haft många som har legat top-10. Bäst just nu är Peter Hansson på 25:e plats. Stensson som har varit en topp-10 spelare för några år sedan är nere på 171 plats.

Dagens lista handlar om de främsta golfarna vi haft i landet och för att göra det enkelt blir det en manlig lista idag och en kvinnlig lista under nästa vecka.

1. Jesper Parnevik. Trots ett antal magra år som kantats av skador och dålig form så är han fortfarande odiskutabel Sveriges bästa genom tiderna. Fem segrar i USA och sju top-10 i majors. Hade han vunnit Brittish Open -94 eller -97 när han ledde klart båda gångerna så hade han varit odödlig i golfvärlden men tyvärr föll ¨han på målsnöret båda gångerna
2. Henrik Stenson. Börjar komma igång efter några års sämre spel. Är den svensk som haft den högsta världsrankingen då han var fyra 2009. Har vunnit två gånger i USA och typ tio gånger i Europa.
3. Robert Karlsson. Rutinerade Robert har hela elva segrar i Europa och var faktiskt rankat som etta i Europa 2008 då han också fick spela Ryder Cup. Har ett antal bra resultat i the majors och kan, trots att han börjar komma upp i åren, vara med å hota de allra bästa.
4. Peter Hansson. Slog igenom ganska sent men är nu vårt kanske starkaste kort som ständigt är med och slåss i täten i Europa och USA. Väntar på den riktiga succén i någon av de största tävlingarna, får se om det kommer i natt.
5. Carl Pettersson. Ibland kan det vara svårt att värdera vilka prestationer som är bäst mellan olika personer, i det här fallet golfare. Men Pettersson har haft stora framgångar i USA under många år med bl.a. fyra segrar. Har även varit top-10 både i Brittish Open och US Open så därför får han femte platsen här!

Tack för denna vecka, mer listor kommer i nästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar