Summa sidvisningar

2012-04-29

Valborg

Hmm det blev inget inlägg igår, illa illa. Det hanns helt enkelt inte med och det kan bli mer av den varan tyvärr de närmaste dagarna. Även om det är långledigt nu så är det sjukt mycket att göra. Idag t.ex. har det ställts upp en lekstuga hör på tomten, kul men jobbigt.
Dagens inlägg kommer föga överaskande att handla om morgondagens Valborgsfirande. Det har alltid varit en av mina favoriter ändå sen man som 13-14 åring fick åka själv och kolla in forsränningen. Det är mycket folk i rörelse och det händer mycket. Vad som är viktigt under dagen har verkligen ändrats under åren men jag ska ändå försöka att lista höjdpunkterna under dagen och vad man inte ska missa..

1. Forsränningen. Detta är väl det mest klassiska med just Valborg i Uppsala. Att åka ner på stan kl.10 för att kolla på ett gäng studenter som åker ner för Fyrisån i mer eller mindre töntiga hemmagjorda båtar. Jag och två klasskompisar var faktiskt med och åkte en gång, 1993. Det var kallt och regnigt och båten pajjade direkt, sådär kul..
2. Picknick i parken. En gång i tiden, när jag var ung så var det Stadsparken ganska nära Flurran som gällde, gärna en bra stund på förmiddagen och över lunchen. Nu är det Ekonomikumparken för hela slanten. Gick förbi där för två år sen och det är ju helt sjukt mycket folk. Lästa nånstans att polisen räknar med typ 15000 pers. Hur som helst så det viktigaste med picknicken är en skön filt, nåt gott att äta och dricka.
3. Hoppar över sillunchen och går direkt till champangegaloppen. Denna härliga tradition upptäckte jag alltför sent eller så var det så att det inte var samma drag kring den när jag pluggade. Hur som helst, de tre åren som jag var med på Wermlands var så otroligt kul. Fullt ös i en dryg timme med champangedrickning och sprutning. Låter barnsligt och det är det också men oj så kul!
4. Grilla. Om man fortfarande är hyfsat pigg så är grillningen på kvällen ett måste. Skönt att sitta ner efter en lång dag och njuta av lite god mat. De senaste åren med barn och tidigare ändå, smällarrädda hundar, så har detta varit den absoluta höjdpunkten på dagen.
5. Majbrasa. Tradition som barn, försvann sen under många år(för att man har haft fullt upp med annat) och verkar nu komma tillbaka igen. Det är väldigt mysigt att kolla på elden och känna värmen när det oftast är ganska kallt på sistaaprilkvällen.

Det var allt för idag, hoppas att alla får en trevlig dag imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar