Summa sidvisningar

2012-04-17

innebandy

Igår så lyckades Storvreta ta sig till sin tredje raka innebandyfinal, högst imponerande. Jag kan ju ärligt säga att jag trodde de skulle torska, speciellt efter utskåpningen uppe i Dalarna sist, men Kohonen och hans grabbar tog sig tillbaka och i en helt otrolig andra halva av matchen vände de och vann med 8-3 mot Falun. Nu har de klarat det värsta hindret och om de inte får hybris och tar för lätt på uppgiften så tror jag att det blir en ganska så enkel finalseger på lördag, då de möter Dalen.
Mika Kohonen har ju skrivit på för ett år till i Storvreta och då kan man räkna med fler framgångar men sen tror jag nog att det tar slut. Tror att han flyttar hem till Finland sen och då kan nog inte Storvreta räkna med att ta sig långt varje år. Han har varit den stora skillnaden de senaste åren när Storvreta har gått till semifinaler och, de senaste åren, till finalen. Hannes Öhman, som också börjar bli lite gammal är mer lättersättlig i första femman med t.ex. Fredrik Holtz, men att hitta en center som är lika bra (eller bättre) det går inte. I egna laget finns ingen som har samma spetsegenskaper och kan inte komma på nån i Sverige som är lika bra.
Om Storvreta tar tredje raka så blir de, det första laget sen Haninge 2001att lyckas med den bedriften och därmed så kommer jag till dagens lista: Dominerande klubbar i innebandySverige. Storvreta finns med på listan men inte allra högst upp! Har inte tagit med så många av de klubbar som vann i innebandyns begynnelse, dels för att konkurrensen var usel och sen självklart för att jag inte har nån koll på sporten då..

1. Warberg. Vann tre gånger på 00-talet och även 1998. Bjöd då på överlägset bästa spelet och var alltid ett lag att räkna med. Var i final så sent som förra året men i år har det gått tyngre. Har tappat lite av sin glans men har fortfarande ett gäng spelare att räkna med, framförallt världens bästa för några år sedan, Magnus Svensson. Andra stora är målgöraren Micke Holmer, tinga backen Mathias "Bult" Larsson och Kimmo  Eskelinen.
2. Haninge. Vann tre raka guld 1999-2001 och det var framförallt kedjan med Johannes Gustafsson , Michael Östlund och Jonathan Kronstrand som dominerade stort. Dom rullade upp de flesta motståndarförvsvar och fick det svåra att se enkelt ut. De tongivande spelarna försvann sen en efter en och till slut så var det så illa att laget fick lägga ner.
3. Storvreta. Rankar detta lag som trea än så länge men om några år så kanske de är de allra största. Även här är det en vrålstark förstafemma som dominerar men har även haft bra "kompletteringsspelare" och har alltid spelat med mycket folk. Även bra målvakter som Karlsson och Klinsten har haft viktiga roller i laget. Har förutom de två (snart tre) gulden kommit trea fyra gånger under den senaste åttaårsperioden.
4. Balrog. Hade sin storhetstid på 90-talet men vann faktiskt så sent som 2004. Christian Hellström var den stora lirararen i det laget och han var med under hela tiden. Kohonen och Öhman gjorde sina första svenska säsonger där och de var tillsammans med Adam Grane en fruktad kedja. 2000/01 gjorde Kohonen otroliga 107 poäng i elitserien, självklart ett oslagbart rekord.
5. Pixbo. Har hängt med i eliten sen urminnes tider och toppar maratontabellen. Har haft storspelare som Jidhe, Augustsson, Hellgård och Quist. Att de ändå hamnar längst ner på listan är för att detta storlag bara tog (har tagit) två guld.

Det var allt för idag, tacj och hej leverpastej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar