Summa sidvisningar

2012-04-06

Rolligaste bortförklaringarna

Yes, idag passerade jag 7000 besökare. Om typ en vecka så fyller bloggen ett år, ska sammanfatta då hur många träffar jag haft under mitt första bloggår.
Idag så fortsätter jag på gårdagens dopingspår och inriktar mig på de olika bortförklaringarna som olika stjärnor haft när det fastnat med fingrarna  i syltburken, eller vad man använder för ordspråk. Vissa av dessa fall hade jag bara en liten aning om vad som hänt så då var jag tvungen att köra en liten backcheck. Uppfinnesrikedomen är, hur som helst, väldigt stor och det gör det så klart mer underhållande.
Här kommer dagens lista.

1. Ben Johnson. Det kanske mest berömde fallet av dem alla. Han åkte fast för stanozolol vid Seoul OS-88. Många hade misstänkt doping långt innan så det var väl ingen direkt jättechock även om det verkligen var ett svårt slag för friidrotten. Hans förklaring är en klassiker. Enligt han själv så rörde det sig en "mystisk man" runt omkring i dopingkontrollrummet och han måste ha mixtrat med Johnsons prov. Yeah right! Efteråt har flera andra som sprang i denna 100 meters final också åkt fast på ett eller annat sätt men det är en annan historia.
2. Johann Muhlegg. Det andra riktigt stora dopingfallet. Åkte fast i Salt Lake City 2002. Att han var dopat var ju så himla uppenbart så att alla, tävlande, publik och journalister, bara väntade på att han skulle åka dit. Det såg ut som om att han skulle klara sig men på 5-milen, spelens sista distans så åkte han äntligen fast. Den gode Johann hade nog inte läst så mycket naturvetenskap i skolan för hans egna förklaring var att han hade tränat så hårt inför OS att kroppen hade själv producerat så mycket röda blodkroppar så det kunde ge utslag. Inte många köpte hans förklaring..
3. Ivan Basso. En av världens främsta cyklister med seger i Giro d´Italia två gånger. Han nekade först till alla anklagelser men när de hittade påsar med blod som kunde knytas till honom så drog han till med att han hade skaffat blod till andra cyklister. Han åkte fast ändå, konstigt nog ;)
4. Petr Korda. Den tjeckiska tekniske tennisspelaren åkte fast för nandorolon 1998. Han blev då avstängd under ett år (tennisen har alltid kört med kortare straff). Han valde dock hade, vid 30 års ålder lägga ner karriären men först ville han ändå försvara sig. Han påstod sig hade ätit så mycket kalvar som hade nandrolon så det hade gett utslag. Enligt nå som kan räkna ut hur mycket en person måste äta för att det skulle ge utslag så skulle han ha behövt äta 40 kalvar per dag under 20 år...
5.  Den tyska medeldistans löparen Dieter Baumann togs med nandrolon i kroppen 1999. Han påstod att någon hade stoppat konstigheter i hans tandkrämstub. Akta er för att borsta tänderna gott folk. Ingen trodde på honom så han fick vila i två år..

Fler listor i helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar