Summa sidvisningar

2012-04-14

Vart tog dom vägen?

Jag fortsätter i samma anda som igår.. Min gamla gymnasiekompis Davan Pettersson tyckte jag skulle ha haft med Ayo med låten "Betongdjungelboken" och det hade han kanske rätt i men han undrade också var denna Ayo hade tagit vägen och det är väl ju faktiskt en ganska intressant fråga eftersom det verkar vara ett genomgående tema för de hip-hop/rapartister som slog igenom på 90-talet. Det var väldigt många one-hit wonders eller ens det. Så dagens lista handlar alltså om ett gäng artister där man verkligen kan fundera: Vart tog dom vägen? Är det nån som vet så är det bara att kommentera inlägget..

1. Blues. Slog igenom 1999 med låten "under ytan" där han hade samplat Uno Svenningssons låt med samma namn. Det blev en stor hit och den följdes av några mindre men det börjar bli några år sen nu.
2. Feven.Vann en grammis 200 för bästa hiphop album med debuten Hela vägen ut. Höll där ett oförglömligt tacktal som hamnade högt på Filip&Fredriks lista över de 100 roligaste ögonblicken i Sveriges historia http://www.youtube.com/watch?v=QZjsN8va7bI Hennes stora (och enda hit) är så klart "De 10 budorden". Sedan dess har man inte hört något av denna tjej.
3. Eye N´I. Var Petters sidekick på en del av hans allra största hits som "Saker och ting" och "Såklart". Fick släppa en egen skiva som sålde bra och kom med hits som "Höger, vänster". Jobbade ett tag på MTV men de senaste åren så har han inte synts så mycket alls.
4. Ayo. Här har vi Davans favorit. Släppte sitt album "Föder nåt nytt" 1999 typ när alla andra i samma genre slog igenom. Skivan sålde bra och hiten var som tidigare nämnt: http://www.youtube.com/watch?v=CrAMV-gPxLg&ob=av2e Detta var alltså 13 år sen och sen dess har man inte hört mycket från denna svala snubbe.
5. Tänkte ta med Ken på femte platsen men han har ju ändå synts i andra sammanhang under de senaste åren så han kan inte rankas i denna kategori. så istället hamnar gruppen Fattaru på min femte plats. 2001 så släpptes deras debut "Fatta eld" och direkt så fick de två stora hots med "Mina hundar" och "Första femman". Två riktigt bra hiphoplåtar på svenska. Dom fick två grammisar 2001 men sen dess så har typ ingen hört nåt ifrån dem..

Ja jag ahn med en lista idag också! Yeah!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar