Summa sidvisningar

2012-04-04

Storvreta IBK

Det är väldigt få innebandyinlägg här på bloggen. Nu i slutspelstider så känner jag att det är dags för en ändring på det! Storvreta är självklart laget man följer här i Uppsala. När de gick upp i högsta serien i början på 2000-talet så såg jag i princip alla matcher. Under några säsonger så var det veckans höjdpunkt när man fick se högklassig innebandy. Sen efter några säsonger så försvann det stora intresset. Tror det berodde på att de lokala inslagen i laget minskade för att få plats för de stora kanonerna. Sen när de misslyckades i slutspel flera år i rad så var det helt plötsligt inte lika kul att se dem. Nu de senaste två-tre åren så har jag enbart sett de matcher som sänts på TV. Jag kan alltså inte betecknas som ett "riktigt" fan men jag följer ändå med på nätet och i tidningar och läser om matcher och finalen(om de nu går dit) kommer jag så klart inte missa. De torskade ju första semin mot Falun hemma igår. En klar missräkning så klart men kanske inte så konstigt. Dels är ju Falun är grymt bra lag och sen har Vreta vilat rätt länge eftersom dom vann sin kvartserie i tre raka. Falun var mer uppe i varv och igång. Är ganska säker på att Storvreta ändå kommer att vända på steken och vinna med 3-1 eller 3-2 i matcher.

Tänkte idag ranka de bästa spelarna som spelat i de röda tröjorna. Jag kommer säkert att missa någon men då är det bara att påminna!

1. Mika Kohonen. Det går inte att ha denna lista utan att ha Mighty Mika på första plats. Han är en av världens bästa gemom tiderna och har lett SIBK de senaste åren och toppar poängligan år efter år. Hade faktiskt lite tufft de första åren i Uppsala då tränarna flyttade runt han med olika formationer och på olika platser. Nu har sin plats i första kedjan med Öhman och Stenberg (tidigare med Johansson) och där ska han vara kvar tills han pensioneras.
2. Mattias Samuelsson. Världens bästa back. Är sjukt snabb, gör mycket poäng och är grymt bra defensivt. En klockren modern back som lirat i laget sen 2005.
3. Johannes Gustafsson. Kom tillbaks till Uppsala 2002 och hade faktiskt sina allra bästa år innan han kom till Storvreta. Men han var den första storstjärnan i laget och det ledde till att laget blev intressant för andra bra lirare. En otroligt spelskicklig center med suveränt passningsspel. Spelar, vid 37 års ålder, fortfarande på en ganska hög nivå i div.1
4. Henrik Stenberg. Den klart yngsta spelaren på listan och den so har chans att bli den allra störste. Har öst in mål udner hela sitt liv och debuterade väldigt ung i eliten men det har inte stoppat honom. Har et stort minus och det är humöret som gör att han ibland tar onödiga utvisningar.
5. Max Holst. Måste ta med en till från den "äldre" generationen och då får det bli denna kille som kunde få igång hela Fyrishov med sitt uppoffrande spel och sina löpningar med en hand på klubban. När han lade av så gjorde han även ett stort jobb som sportchef.

Det var allt för idag, mer listor under påskhelgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar