Summa sidvisningar

2012-04-22

Hugh Grant

Ibland så tryter det på idéfronten (som idag) och då brukar jag ta en titt i tv-tablån och se om det går att hitta några idéer och se idag blir det inlägg om den brittiske helyllekillen Hugh Grant. En av hans sämre filmer, "Two weeks notice" går nämligen på TV ikväll. Grant är en av de skådespelare som verkar göra samma roll oavsett vilken film han spelar. Den här lite förvirrade engelsmannen som på något sätt alltid ställer till det för sig. Det finns flera sådana skådespelare som bara verkar ha ett läge, ex. Kevin Costner men Grant tycker jag är den mest utmärkande i denna kategori. Trots det, eller kanske tack vare detta, så har han blivit en skådis vars filmer nästan alltid blir stora framgångar och han har tjänat mycket dollars under sin karriär.. Ja så dagens lista blir helt enkelt en lista med hans bästa filmer..

1. Notting hill (1999). En av mina absoluta favoritkomedier. Julia Roberts spelar mot Grant i denna film fylld av roliga karaktärer och händelser.
2. Fyra bröllop och en begravning (1994). Den stora genombrottsfilmen. Även här är det ett färgstarkt galleri av mer eller mindre galna britter och så har vi amerikanskan Andie MacDowell som också har en ganska framträdande roll.
3. Om en pojke (2002). Här spelar han en rik kille som gör i princip ingenting i livet. En totalt innehållslös tillvaro tills han träffar en jävligt mysko ung kille som han på nåt sätt blir polare med. Efter Nick Hornsbys roman.
4. Music and lyrics (2007). Överaskande rolig film där han spelar mot Drew Barrymore (också en sån person som agerar på typ samma sätt alltid). Hur som helt så handlar det om Grant som är en gammal avdankad 80-talsartist som åker runt och lirar sina gamla hits innan han får en chans att skriva till en ny framgångsrik tjej. Roligast med filmen är nästan de fejkade klipp som är från hans 80-tals karriär.
5. Bridget Jones dagbok (2001). Egentligen ingen jättefavorit men den blev ju en sån stor succé så den får vara med här på listan. Renée Zellweger är väl den som gör denna filmoch Grant har egentligen en ganska så osympatisk roll. Kom en uppföljare nåt år senare men den var inte alls särskilt bra, eller rolig.

Tack för idag. Imorgon är det ny vecka med nya listor!

1 kommentar: