Summa sidvisningar

2011-05-04

Bästa avslutningslåtar

Fick lite inspiration efter gårdagens inlägg. Tänkte idag ranka Kents bästa avslutningslåtar på deras skivor. Ända sen debuten -95 har de lagt en riktigt storartad och pampig avslutning på sina skivor. Det är ganska så ovanligt men det är enligt mig helt briljant. Bara därför så lyssnar man på hela skivan vilket man annars säkert inte skulle göra. Så här kommer min lista med de allra bästa finallåtarna, och det album som låten finns med på.

1. 747, Isola. Under många år signaturlåten för Kent och den som avslutade alla konserter. Lysande ballad med karaktäristiska blip-blop synthljud. En av världens bästa låtar alla kategorier.
2. Mannen i den vita hatten, Du & jag döden. Nästan lika bra som ovan nämnda låt. Superbra text med den geniala avslutningen "Vi ska alla en gång dö..". Numera avslutare på konserterna.
3. Ensammast i Sverige, Tillbaka till samtiden. 8.20 lång och riktig sorgsen avslutningslåt på denna mörka med så otroligt bra Kentskivan från 2007.
4. Sverige, Vapen&Ammunition. Avskydd av många men jag tycker om den väldigt mycket. Fint gitarrspel i bakgrunden och text om det fina i Sverige.
5. Frank, Kent. Avslutningslåt på debutskivan. Cool text och skönt driv i låten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar