Summa sidvisningar

2011-05-31

Favoritdeckare

Det blir ytterligare en bokrelaterat inlägg idag. Som ni säkert har förstått så läses det mycket deckare här i Stenhagen. Jag gillar att bli underhållen när jag läser och behöver inte känna mig så tagen eller berörd av det jag läser. Mina kollegor pratar ofta om böcker och författare som jag aldrig har hört talas om men det rör mig absolut ingenting. Idag kommer jag ranka mina favoritpoliser/detektiver eller liknande. Dessa personer kommer från totalt olika delar av världen och är förutom i något enstaka fall jävligt duktiga på att lösa brott. Flera av dessa överensstämmer med de favoritförfattare jag har.

1. Harry Bosch. Stjärnan i de flesta av Michael Connelys böcker. LA-polis som går sin egen väg(ovanligt va?). Hamnar alltid i de mest otroliga kniporna men lyckas alltid lösa fallen.
2. Gunnar Barbarotti. Polisen i Håkan Nessers senaste bokserie. Raka motsatsen till Bosch. Lugn och lågmäld och löser brotten i lugn och maklig takt (känns det som).
3. Harry Hole. Stjärnan i Jo Nessbos böcker. Ganska lik sin namne Bosch bara att det är vridet ytterligare ett varv nedåt med alkohol och narkotika missbruk. Löser alla fall med stor finess utan att bry sig om vad andra tycker.
4.Hamilton. Jag vet inte riktigt om han platsar på listan men har var ju ändå säpo-chef på slutet av sin karriär så jag plockar med honom.. Med denna bokserie så vaknade med läsintresse till liv på 90-talet efter ganska så många år i dvala och jag har läst hela serien två gånger och jag tyckte Hamiltin var så otroligt cool!
5. Evert Bäckström. Denna antihjälte från GW Persson måste bara med på listan. I vissa av hans böcker så väntar man bara på att Bäckström ska dyka upp med sina helt otroliga teorier och hans patetiska försök att lösa fallen. Ibland lyckas han faktiskt och då blir man nästan lite glad for hans skull.

1 kommentar:

  1. Tack för bra lästips, Mats! Sommaren i solstolen är räddad!

    SvaraRadera