Summa sidvisningar

2011-05-16

Studiedag

Idag så har vi lärare haft studiedag. Det innebär oftast att vi får sitta i smågrupper och diskutera skolrelaterade saker med personer som vi aldrig har träffat eller bara stött på nån enstaka gång. Ofta är ämnet ganska så ointressant och dagarna blir seeeegaaaa. Därför kommer dagens lista att handla om varför det är bättre med vanlig elevdagar än studiedagar.

1. Man måste sitta still hela dagen. En vanlig arbetsdag så är man i rörelse mest hela tiden. Nu sitter man på baken på en oftast hård stol och skruvar på sig.
2. Det finns ingen tid till slösurfning eller mailtittande. Eftersom schemat oftast är tight dessa dagar finns det inga korta pauser att smita iväg och kolla lite på datorn.
3. Mindre gott kaffe. Ok jag är egentligen ingen stor kaffedrickare men vid dessa tillfällen när alla fikar tillsammans så brukar jag också vara social. Tyvärr så brukar kaffet göras i stora mängder och då smakar det oftast mindre bra.
4. Lunchen. Fisk eller pastasallad. Alltid samma sak på studiedagarna. Antingen en trist pastasallad eller en gratinerad fiskrätt som smakar sådär..
5. Många fröknar på liten yta. Ofta samkörs studiedagarna med nån annan skola och då blir det nästan alltid för mycket kackel.

Det ska dock sägas att dagens studiedag var OK. Bra diskussioner med vettiga personer, jag drack te och lunchen gick jag hem och käkade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar